Arrosto Cosciotto d'Agnello
Geroosterde lamsbout
Terug / Home / Wijnlijst
De gekruide en gelardeerde lamsbout heeft een sterke smaak.
De krachtige Barbera wijnen uit de Piemonte zorgen voor een mooi geheel.
Voor onze vrienden en wijnliefhebbers was deze combinatie elke keer een succes.
Wijnadvies Barbera d'Asti Superiore, Tenuta Olim Bauda

Barbare d'Alba "Donatalla", Az. agr. Luigi Baudana
Ingrediënten
2 takjes rozijnen
3 teentjes knoflook
75g pancetta (Italiaans spek)
1 lamsbout van 2 kg
1 grote ui in 4 dikke plakken gesneden
1,25 dl olijfolie
3,75 dl droge witte wijn
zout en peper
Bereiding
Oven verwarmen op

Maak het pancetta mengsel om de bout te larderen.
- Blaadjes van de rozemarijn lostrekken.
- De rozemarijn, met de pancetta en knoflook fijnhakken.
- Dit kan het best met een keukenmachine.
- Voeg zout en peper toe.

Maak met een mes insnijdingen in de lamsbout en doe hierin het pancetta mengsel.
Smeer het vlees met de rest van het mengsel in.

Leg de uien in het midden van een bakblik en doe hierop het vlees.
Schenk de olijfolie erover.
Rooster het vlees ongeveer een kwartier en schenk dan een deel van de wijn in het bakblik.
Zet de oven nu op 150o Celsius. De bout gaat 75 minuten in de oven.
Voeg regelmatig wat vocht (de geopende wijn of water) toe.
Keer de bout 2 à 3 keer. Laat de bout niet uitdrogen.

Snijd de lamsbout in plakken en serveer het met een groentegerecht. Bijvoorbeeld gegrilde courgettes.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inge van Leuven, vinoloog
J.P. Coenlaan 21
2024 AL Haarlem
tel. (023) 5253 988, fax. (023)5253983
louvin_imvanleuven@hotmail.com