Risotto con Funghi Secchi
Recepten / Wijnlijst / Hoofdpagina / Home
Risotto met gedroogde paddestoelen heb ik gemaakt als onderdeel van een wijndiner.
Ingrediënten
30 g gedroogde Porcini paddestoelen
1 1/2 liter kippebouillon
45 g boter
3 el extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook fijn gehakt
600 g Arborio rijst
1 1/2 dl witte wijn
50 g parmezaanse versgeraspte kaas
handvol fijn gehakte verse peterselie.
Bereiding
Paddestoelen moeten in bijna kokend water weken voor meer dan een half uur.
Bewaar het vocht waarin de paddestoelen geweekt zijn voor de risotto.
Druk zoveel mogelijk vocht uit de paddestoelen en snijd ze wat kleiner.

Breng de bouillon aan de kook.
Draai het vuur laag, maar zorg ervoor dat de bouillon zacht blijft koken.

Verhit boter en olie in een pan. Doe hier in de knoflook en laat dit glazig worden.
Voeg hieraan toe de rijst.
Bak dit ongeveer 3 minuten en doe dan de paddestoelen erbij.

Voeg hier het water van de paddestoelen aan toe .
Verwarm dit en voeg geleidelijk de wijn toe.
Zorg dat de rijst het vocht steeds opneemt.
Voeg de warme bouillon beetje bij beetje toe.
De rijst moet steeds precies onder water zijn.
Blijf roeren en omscheppen.

De rijst moet zacht zijn met toch een stevige beet als het gaar is.
Voeg hier aan toe peterselie en een deel van de parmezaanse kaas.

Serveer er ook wat Parmezaanse kaas los bij,
zodat ieder nog wat kan toevoegen naar eigen smaak.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inge van Leuven, vinoloog
J.P. Coenlaan 21
2024 AL Haarlem
tel. (023) 5253 988, fax. (023)5253983
info@louvin.nl