Terug / Home / Wijnlijst | |
Dit dessert is licht en fris van smaak en bevat niet veel calorieën.
Zowel de wat zoetere Birbét als de frissere Moscato d'Asti passen hier goed bij. | |
Wijnadvies |
Birbét (rode zoete dessertwijn; frizzante), Az. agr. Giovanni Negro
Moscato d'Asti; Tenuta Olim Bauda |
Ingrediënten
Stoofperen (1 per persoon) Flinke scheut Oloroso Sherry Suiker Hand vol gedroogde rozijnen Een bakje ricotta per 3 a 4 personen Wat pijnboompitten 2 zakjes vanille suiker. |
Bereiding
Laat bij het schillen van de peren deze heel en zorg dat het steeltje eraan blijft. Stoof de peren in de Olorosa Sherry met suiker en wat water. Voeg de rozijnen erbij. Rooster de pijnboompitten. Klop vanille suiker door de ricotta. Doe in kommetjes één peer met steeltje naar boven met wat kookvocht. Doe de ricotta ernaast en strooi er wat pijnboompitten overheen. |
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inge van Leuven, vinoloog |