Recepten / Wijnlijst / Hoofdpagina / Home | Tapenade van Geroosterde Paprika en Aubergine |
![]() |
Heerlijk op zelfgemaakte toastjes van stokbrood met olijfolie. |
Wijnadvies | Prosecco di Valdobbiadene Spumante of Frizzante, Sorelle Bronca |
Ingrediënten
1 aubergines 1 rode paprika 2 teentjes knoflook sap van 1/2 citroen handvol zwarte olijven (ontpit) wat gepelde pecannoten of walnoten klein scheutje olijfolie 1/2 bos basilicum zout en peper naar smaak |
Bereiding
Rooster de hele paprika in de oven. Het velletje mag best op sommige plekken zwart zijn. Doe de paprika in een plastic zak voor ongeveer 20 minuten. Ontvel de paprika en haal het zaad eruit. Snijd de aubergine in 2 stukken doe olijfolie over de aubergine stukken en rooster dit in de oven. Doe alles in de keukenmachine en maak het fijn. Voeg op het laatst zout en peper toe. |
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inge van Leuven, vinoloog |