Terug / Home / Wijnlijst Poulet Provençale au BBQ
De combinatie van BBQ en typisch Provençaalse kruiden geven de kip een heerlijke smaak.
Wijnadvies Côtes du Ventoux Vieilles Vignes, Domaine du Bon Remède

Côtes du Rhône rosé, Domaine de la Valeriane
Ingrediënten
1 kip, stukje citroen
zout
voor de marinade:
- olijfolie
- 1 grote teen knoflook gesnipperd
- droge sherry of witte wijn
- Provençaalse kruiden
- ketjap Kikoman
- gember siroop
- peper en zout.
Bereiding
Snijd de kip in 8 stukken, zet een pan water op met een stuk citroen en zout.
Kook de kip hierin bijna gaar.
Giet af en dep de kip droog.

Maak de marinade als volgt:
- Fruit de knoflook in olijfolie.
- Voeg de wijn toe.
- Voeg daarna de kruiden, ketjap, gember siroop, zout en peper toe.

Maak de BBQ aan.
BBQ de stukken kip mooi bruin.
Smeer daarbij op de BBQ de stukken aan beide kanten goed in met de marinade.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inge van Leuven, vinoloog
J.P. Coenlaan 21
2024 AL Haarlem
tel. (023) 5253 988, fax. (023)5253 983
louvin_imvanleuven@hotmail.com