Terug / Home / Wijnlijst Indische kroketten van oma Thea
Als borrelhapje of voorgerecht zowel warm als koud met wat mosterd erbij.
Mijn grootouders namen ze altijd mee op reis.Tijdens een stop wilden we eerst een kroketje.
Ik maak ze nu altijd als we op reis gaan.
Wijnadvies
(rosť)
Bordeaux rosť, Ch‚teau Haut Pougnan
IngrediŽnten
Voor de kroket:
- 500 gram Rundergehakt
- sellerie
- aromat
- nootmuskaat
- peper
- maggie of kikoman
- bouillonblokje
- gembersiroop
- gebakken uitjes
- peper
- meel
- eventueel koksroom

eieren
paneermeel gemengd met meel
zonnebloem olie om in te bakken.
Bereiding
Een avond van tevoren bereiden:
Bak gehakt.
Voeg toe aromat, nootmuskaat, kikoman of maggie, peper, gembersiroop, wat vocht, bouillonblokje, gebakken uitjes en fijngesneden sellerie.
Proef en voeg toe wat te weinig is.
Doe vuur wat zachter.
Doe de koksroom erbij.
Doe met een zeef meel erbij, maar blijf roeren.
De pollepel moet bijna rechtop staan. Het moet heel dik zijn.
Dit moet helemaal laten afkoelen

Meng paneermeel door wat bloem.
Doe dit op een groot plat bord.
Doe in een kom 2 eieren.
Rol van gehaktmengsel balletjes.
Haal door de eieren en daarna rollen in paneermeel mengsel.
Leg ze naast elkaar in een schaal.

Frituur ze in de wok in zonnebloemolie.

Heerlijk met mosterd of sambal, warm of koud.
Mijn voorkeur gaat naar koud.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inge van Leuven, vinoloog
J.P. Coenlaan 21
2024 AL Haarlem
tel. (023) 5253 988, fax. (023)5253983
louvin_imvanleuven@hotmail.com