Terug / Home / Wijnlijst Pinda saus van Winnyfred
Deze saus gaat over de Gado Gado en de Saté.
Ingrediënten
3 uien
1 teentje knoflook
1,5 tl trassie
sambal oelek
4 el pindakaas
1 el citroensap
stukje citroenschil
2 el Kakitiga (ketjap manis)
Bereiding
Uien snipperen en knoflook snipperen

Uien en knoflook in olie bakken tot ze glazig zijn.
Trassi even meebakken.
Pindakaas en sambal toevoegen .
Bakken tot de pindakaas iets bruiner wordt.
Steeds een beetje vocht erbij doen en goed roeren, totdat het op de juiste dikte is en de olie eruit komt.
Citroensap en schil erbij.
Zout en suiker toevoegen en tenslotte de Kakitiga.
Goed roeren.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inge van Leuven, vinoloog
J.P. Coenlaan 21
2024 AL Haarlem
tel. (023) 5253 988, fax. (023)5253983
louvin_imvanleuven@hotmail.com