Terug / Home / Wijnlijst Empal pedis
Zeer indisch gerecht. Favoriet bij mijn man en dochter.
Wijnadvies
Bordeaux rosé, Château Haut Pougnan

Duitse Riesling
Ingrediënten

500 gr rundvlees, zout,
1 el Assem,
2 teentjs knoflook,
3 rode lomboks of paar tl's sambal Brandal,
3 ek zonnebloem olie,
1 tl Ketoembar,
2 tl Laos,
mespuntje Trassi,
1 tl Goela Djawa en een stuk santen.
Bereiding
Snijd het vlees in stukken, snipper de uitjes en knoflook en snijd de lombok.

Bak de uien en knoflook een beetje.
Voeg toe trassi, lombok, laos en ketoembar.
Doe het vlees in de pan en voeg net genoeg water toe, zodat het vlees onder staat.
Voeg toe de assem en wat zout en een beetje aan het einde de santen.
Kook dit droog. Giet het restje water af.

Bak het vlees in olie.

Lekker bij rijst of rijsttafel

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inge van Leuven, vinoloog
J.P. Coenlaan 21
2024 AL Haarlem
tel. (023) 5253 988, fax. (023)5253 983
louvin_imvanleuven@hotmail.com