Wie zijn wij
Inge & Rob in Zuid Piemonte

Inge van Leuven (vinoloog, overl. 21-7-2011) en Rob van Looveren hebben als doel mensen wegwijs te maken in de wijnwereld en kennis te laten maken met heerlijke wijnen.

Als wijndocent en importeur organiseren we wijnactiviteiten en halen mooie wijnen naar Nederland. In de cursussen wordt veel over wijn geleerd en veel wijn geproefd. We importeren authentieke en karaktervolle wijnen met een goede prijs/kwaliteit. De verkoop is gericht op de particuliere wijnliefhebber.

Lees verder over Inge & Rob.

Vorige pagina
Home
Sitemap
Nieuws
CONTACT
Onze wijnen
Wijncursussen
Bedrijfsactiviteiten
Wijncursussen (vanaf 1997)
- voor groepen van 8 tot 14 mensen.

Wijnimport (vanaf 2000)
- Kwaliteitswijn uit Italië en Frankrijk
- verkoop aan particulieren en bedrijven
Bedrijfsgegevens
Naam bedrijf: LOUVIN
Eigenaar: Rob van Looveren
T. +31.(0)23.52.53.988
M. 06-2478 0466
E. i n f o @ l o u v i n . n l
Zakelijke gegevens
zie contact
Wijndocent en importeur Inge van Leuven (vinoloog)
Mijn vader heeft mij enthousiast gemaakt voor de wijn en mijn moeder voor het koken. Na mijn vinoloog opleiding geef ik sinds 1997 wijncursussen en wijnspijs avonden. In 2000 heb ik het importeren van wijnen overgenomen van mijn vader. We zijn gespecialiseerd in Italiaanse en Rhône wijnen. Lees verder...
Wijncursussen en wijnen in Haarlen
We hebben vele Italiaanse contacten en vrienden. Elk bezoek aan een wijnproducent is weer een avontuur. We kennen Piemonte op ons duimpje door de samenwerking met Paul Balke. Hij heeft er een schitterend boek over geschreven. Lees verder...
Wijndocent en echtgenoot Rob.
Ik geniet van de leuke en gezellige avonden met onze cursisten. Je ziet ze met grote teugen de kennis opnemen en vorderen met het proeven van wijnen. Ik verzorg ook de website en alle onze reisverhalen. Lees verder...

Inge van Leuven (vinoloog, wijndocent, wijnimporteur)
Al in mijn tienertijd namen mijn ouders mij mee naar wijnboertjes op zoek naar een lekker wijntje. Samen met oncle Bill importeerde mijn vader vaten wijn en die gingen ze samen enthouiast in de fles doen. Later na zijn vinoloog opleiding ging mijn vader wijn importeren voor zijn vrienden. Mijn Indische moeder heeft mij het enthousiasme meegegeven van het koken. Iedereen kon bij ons aan tafel schuiven.

Met deze achtergrond is het een logische stap om ook in de voetsporen van mijn ouders te treden. In 1997 rondde ik mijn vinologenopleiding af. Sindsdien geven wij wijncursussen. Vanaf 2000 heb ik het wijnimport bedrijf van mijn vader overgenomen. Naast de Rhône wijn zijn we ons wezen specialiseren in Italiaanse wijnen. Ondertussen hebben we vele Italiaanse contacten en vrienden. Door hun heb ik leren echt Italiaans te koken.

Mijn ouders en mijn zus met haar man hebben sinds 2000 Gîtes in de Provence. Regelmatig help ik bij de bereiding van de table d'hôtes en wijnproeverijen. Samen met mijn zwager hebben we regelmatig grote proeverijen en wijnmakers bezocht.

Het koken van Indische, Franse en Italiaande gerechten gaat mij behoorlijk goed af. Bij wijndiners krijg ik dan ook complimenten over de heerlijke gerechten en de goede wijnspijs combinaties.

Ik geniet ervan om mijn wijnactiviteiten samen met mijn man te doen. Daarnaast ben ik een echte gezelligheid mens en ik vind het ook heel fijn om mijn kennis met anderen te delen.

Naar boven
Table d'hôtes in de Provence

Rob van Looveren (wijndocent, importeur, ingenieur)
Als Ir. Elektrotechniek heb ik veel oog voor de techniek. Inge en haar vader hebben mij enthousiast gemaakt voor de wijn. We zijn samen naar Ton Möllers aan de Kaag gegaan om ingewijd te worden in de wijnwereld. Het was best hard studeren en veel vragen oefenen om greep te krijgen op al die wijngebieden. We kregen een keer een mistery fles mee en na veel geproef verklaarde ik het een AOC Bordeaux. Nou, dat was de spijker op zijn kop. Toen Inge klaar was met de vinoloog opleiding wilde ze zelf les gaan geven. Ze schreef zelf het studiemateriaal voor de basiscursus en in 1997 begonnen we de eerste lessen te geven.

Toen Inge de wijnimport overnam wilde zij heel graag Italiaanse wijnen importeren. Op een beurs in Amsterdam hebben wij toen onze eerste Italiaanse wijnproducent Giovanni Negro uit Piemonte gevonden. Via hem hebben wij Paul Balke ontmoet, die een heel mooi boek "Piemonte Wine and Travel Atlas" heeft geschreven. Mede door hem hebben wij een facinatie voor wijnen uit Piemonte. Al die wijnreizen zijn een groot avontuur geworden en ik heb de verhalen op de site gezet.

Wat het zo leuk maakt is dat je enthousiaste mensen ontmoet tijdens de cursussen en de wijnverkoop. Dat plezier vind ik belangrijk in het leven en een goed glas wijn zorgt voor extra genieten.
Hoe gaan we te werk
Import: (zie pagina wijnen)
We selecteren wijnen van een bepaalde wijngebied door:
  1. bestudering van recensies in wijnboeken (Le Guide Hachette Vins en Gambera Rosso)
  2. proeven van wijnen op wijnbeurzen

We bezoeken de wijnbedrijven zelf om de mensen achter de wijn te leren kennen. Onze ervaring is dat er steeds een nieuw en boeiend verhaal achter de wijn zit. Thuis proeven we met een proefgroep nogmaals de wijnen en maken dan de selectie voor onze import. We organiseren diverse soorten proeverijen. In onze wijnmails worden deze aangekondigd. Zo kan bijv. op een import proeverij worden ingeschreven op wijnen. De geselecteerde wijnen worden o.a. op basis van bestellingen geïmporteerd. We houden geen grote voorraad aan om de kosten zo laag mogelijk te houden.